אין כמו יום של גלישה על שלג טרי כדי לעורר תיאבון אמיתי – ואחרי כמה שעות של ריצה במסלולים, אין דבר טוב יותר מאשר להתיישב מול מנה חמה ומנחמת שמחברת אותך לאזור שבו אתה נמצא. אתרי הסקי של אירופה לא מציעים רק מדרונות מושלמים ונופים עוצרי נשימה – הם גם בירת קולינריה חורפית, עם מאכלים מסורתיים שהפכו לחלק בלתי נפרד מחוויית הסקי.
החל מפונדו גבינות בשוויץ, דרך חצ'פורי בגאורגיה ועד בומברדינו איטלקי שמחמם את הלב – כל ביס ולגימה מספרים סיפור של תרבות, אנשים והרים מושלגים. בואו נטעם את הקלאסיקות של ההרים ונגלה היכן תוכלו למצוא אותן.
1. פונדו גבינות (Fondue) – שוויץ, צרפת, איטליה (אזורי האלפים)
פונדו הוא אולי המאכל המזוהה ביותר עם האזורים האלפיניים – סיר מבעבע של גבינות מקומיות משובחות, יין לבן ושום המוגש לצד קערות לחם פריך, ירקות ותפוחי אדמה. הארומה ממלאת את המסעדה ומזמינה אותך לטבול עוד ועוד, בזמן שהשלג נערם בחוץ.
בין אם אתם יושבים במסעדה יוקרתית בזֶרמט, בבקתה קטנה בשאמוני או בפסגת צ'רביניה, החוויה תמיד זהה – אווירה חמימה, גבינות נמסות וחברים סביב שולחן עגול. זו מסורת חורפית אמיתית.
2. רושטי (Rösti) – שוויץ, גרמניה
פנקייק תפוחי אדמה זהוב ופריך מבחוץ, רך ועשיר מבפנים – מוגש עם גבינות, נקניקיות או ביצים, ומספק אנרגיה מושלמת ליום על ההר.
בדאבוס, גרינדלוולד או אנגלברג, זו ה-מנה שתראה על שולחנות הגולשים בשעות הצהריים. היא לא רק טעימה – היא גם חלק בלתי נפרד מהמטבח השוויצרי.
3. טארטיפלט (Tartiflette) – צרפת, שוויץ
הטארטיפלט הוא תבשיל חורפי עשיר מתפוחי אדמה, גבינת רבלושון, בצל ובייקון, שנאפה בתנור עד שמתאחד למנה קרמית מושלמת. הריח בלבד יכול לעצור כל גולש בדרכו לאפרה־סקי.
זו מנה שלוקחת אותך לטעם הכפרי הצרפתי האמיתי, עם טוויסט של ההרים – חמה, משביעה, ומושלמת עם כוס יין אדום מהאזור. אידיאלית ללילות קרים בגובה 2000 מטר.
4. קאיסרשמרן (Kaiserschmarrn) – אוסטריה, גרמניה, שוויץ
מעין פנקייק אוסטרי מתוק שמוגש מפורק, עם אבקת סוכר ורוטב פירות יער – נשמע פשוט, אבל כל ביס מרגיש כמו גן עדן.
באישגל, קיצבוהל או סנט אנטון זו מנה קבועה בתפריט האפרה־סקי, ונהוג לחלוק אותה עם חברים סביב השולחן. המרקם האוורירי והטעם העדין הופכים אותה לאהובה על גולשים מכל העולם.
5. בומברדינו (Bombardino) – איטליה, שוויץ, אוסטריה
משקה מיוחד של אתרי הסקי – ליקר ביצים, ברנדי וקצפת שמתחברים למשהו שגורם לחיוך מיידי. טעמו עשיר ומתוק, ומוגש חם בדיוק כשצריך חיזוק אחרי יום גלישה.
בליביניו, קורטינה או סנט מוריץ, תראו אנשים עומדים על המרפסת בשלג עם כוס בומברדינו ביד – זו כמעט חובה תרבותית. תיירים מספרים שבכוס השניה האפרה־סקי הופך אפילו יותר שמח.
6. חצ'פורי (Khachapuri) – גאורגיה
החצ’פורי האג'ארי הוא מאפה סירה זהוב ומפתה, מלא בגבינת סולוגוני נמסה, חמאה עשירה וביצה חמה במרכז. מערבבים את הכול יחד לתערובת קרמית וחמה שממלאת את הגוף באנרגיה והלב בנחמה.
בגודאורי ובקוריאני תמצאו אותו כמעט בכל מקום, והוא הבחירה המושלמת להתאוששות טעימה אחרי בוקר אינטנסיבי על השלג. פשוט מאסט אחרי המדרון.
אז בין אם אתם בוחרים להמיס גבינה בפונדו בשווייץ, לשבור ביצה טרייה על חצ’פורי בגאורגיה, או להרים כוס בומברדינו מול שקיעה איטלקית – האוכל הוא לא רק תוספת לחופשת הסקי שלכם, הוא חלק מהקסם עצמו. כל מנה היא עוד סיבה להישאר קצת יותר בבקתה, להחליף חוויות עם חברים ולהרגיש את החום האנושי שממלא את ההרים הקרים.
בפעם הבאה שאתם מתכננים חופשת סקי, תזכרו – לא רק המסלולים מחכים לכם, אלא גם שולחן מלא טעמים שילווה אתכם בכל רגע של העונה.
לפרטים נוספים מוזמנים לשלוח לנו הודעת WhatsApp– או פשוט להגיע. סקי-פס חנות הסקי והסנובורד הגדולה בישראל, רחוב השלושה 3ב, תל אביב.
טלפון 03-5372204